Minggu, 08 November 2015

Makanan Untuk Tekanan Darah Rendah

Makanan Untuk Tekanan Darah Rendah

Sesetengah makanan telah dikenali untuk tekanan darah yang lebih rendah kerana nutrien dan vitamin yang terkandung di dalamnya yang membantu dalam satu cara atau yang lain untuk mengurangkan tekanan darah.

Makanan yang pakar mencadangkan harus dimakan untuk menurunkan tekanan darah makanan yang:

Rendah lemak, terutama tepu
Rendah kolesterol
Rendah garam
Tinggi dengan vitamin
Tinggi dalam magnesium
Tinggi kalium
Tinggi dengan kalsium
Tinggi serat
Berikut adalah senarai makanan yang sangat baik untuk tekanan darah yang lebih rendah:

Buah-buahan - Pisang dan anggur adalah buah yang baik untuk makan untuk menurunkan tekanan darah. Buah-buahan yang tinggi potassium yang melawan terhadap lemak yang kot bahagian dalam dinding arteri.

Ikan - ikan boleh membantu tekanan darah yang lebih rendah jika ia dimasak oleh mendidih dalam air. Apabila memakan ikan dengan minyak, ini akan mengalahkan tujuan zat yang sihat termasuk dalam ikan. Ikan terbaik untuk makan adalah Salmon kerana ia adalah tinggi dalam Omega-3 asid yang membantu dengan fungsi jantung.

Saderi Celery- mengandungi minyak tidak dijumpai di dalam makanan lain yang boleh mengawal BP dengan membantu otot berehat dan membuat aliran darah lancar dalam arteri.

Spinach- Bayam kaya dengan serat dan magnesium yang membantu dengan pengurangan kolesterol dalam darah.

Sweet Keledek potatoes- yang tinggi potassium yang seperti yang dinyatakan sebelum boleh membantu melawan lemak dalam arteri.

Jika anda mendapati bahawa anda tidak makan makanan yang memberikan anda nutrien yang betul untuk membantu tekanan darah yang lebih rendah, terdapat tambahan yang dipanggil AvaLowerin yang mengandungi banyak herba semula jadi dan nutrisi yang baik dalam menurunkan tekanan darah anda. Ini adalah:

Hawthorne Berry - bahan utama dalam AvaLowerin yang akan membesar, melindungi, dan mengekalkan aliran darah
Bawang dan daun Parsley - menstabilkan pembukaan dan penutupan saluran darah
Bawang putih (bau percuma) - telah diketahui boleh mengurangkan kolesterol dan BP, serta meningkatkan peredaran
Kapsikum lada - mengekalkan kekuatan dinding arteri supaya nutrien dan oksigen boleh memasuki darah
Kalsium - mengekalkan kadar denyutan jantung yang sihat
Magnesium - perisai lapisan arteri dari tekanan yang datang dengan perubahan mendadak dalam tekanan darah
Kalium - menghantar impuls kimia elektrik dan membantu dengan penstabilan tekanan darah
Ginger - Merangsang peredaran darah yang baik
Jadi semua dalam semua, walaupun ia adalah sangat penting untuk makan makanan yang rendah lemak dan garam, sementara juga menjadi kaya dengan nutrien penting; jika anda mempunyai HBP, anda mungkin mahu mencuba makanan tambahan ini sebelum mencuba ubat-ubatan tertentu yang lebih berat yang akan menyediakan anda dengan kesan sampingan yang buruk. Tambahan ini perlu diambil bagi membantu diet yang sihat, makan dengan baik adalah sentiasa penting untuk jantung yang sihat

Tidak ada komentar:

Posting Komentar